Bananica


Možda nije jedina, ali je zato jedina prava – onakva kakve se sjećate iz djetinjstva. Specifičnost Štarkove Bananice ostala je mala tajna čiju različitost nepogrešivo prepoznajete u moru sličnih deserata na tržištu. Proizvodi se od visoko kvalitetnih, prirodnih sirovina sa preljevom od čokolade s 56 posto kakao dijelova, uz dodatak agar-agara. Agar-agar se dobiva iz algi, koristi se za želiranje i daje Bananici dobro poznatu pjenastu strukturu. Kako znamo, prva Bananica je nastala još davne 1938. Prva pjenasta bananica masa rađena je sa sirovim bjelancima, dok se danas koriste bjelanjci u prahu. U početku je prelijevanje bananica čokoladnom masom rađeno ručno, a 1960. godine se pojavila prva mašina za prelijevanje čokoladne mase. Oblik bananice se nije mijenjao od prvog dana njenog nastanka, dok se kvaliteta sustavno unapređivala sa svakom inovacijom u procesu proizvodnje da bi danas uz najkvalitetnije prirodne sirovine i najsuvremeniju automatsku opremu za pakiranje zablistale u punom sjaju i u novoj modernoj ambalaži.

ZANIMLJIVOST

Agar-agar se dobiva iz algi, koristi se za želiranje i daje Bananici dobro poznatu pjenastu strukturu.

PROIZVODI