Fidifarm OTC


Od 2009. godine, Fidifarm kao vodeći proizvođač dodataka prehrani proširuje svoje djelovanje i u području proizvodnje bezreceptnih lijekova. Danas portfelj Fidifarm bezreceptnih lijekova obuhvaća sedam proizvoda s različitim indikacijama. Lijekovi koji se koriste u samoliječenju nazivaju se OTC lijekovima (over the counter). Oni u procesima proizvodnje, registracije, kontrole kvalitete, odnosno sigurnosti za pacijenta, moraju, baš kao i lijekovi na recept, proći put koji će pacijentu garantirati djelotvornost i sigurnost u primjeni a dostupni su samo u ljekarnama. Bezreceptni lijekovi koriste se radi prevencije razvoja bolesti, ali i kao dio cjelovitog pristupa liječenju i sve su prihvaćeniji kako među korisnicima tako i među strukom.

*Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

TRŽIŠTA

PROIZVODI

FIDIPROFEN

Fidiprofen 200 mg šumeće tablete jedine su šumeće tablete na hrvatskom tržištu koje sadrže ibuprofen u obliku DL-lizina. Ibuprofen-DL-lizin oblik je ibuprofena izrazito brzog nastupa djelovanja, koje je dodatno pojačano samim oblikom lijeka – šumećim tabletama.

ULCODYN 75MG

Ulcodyn 75 mg šumeće tablete su prve šumeće tablete na našem tržištu koje se koriste za suzbijanje simptoma žgaravice, loše probave, povećane kiselosti i s njom povezane loše probave.

FIDIKETOZOL

Fidiketozol šampon koristi se za liječenje i sprječavanje peruti i nekih gljivičnih bolesti kože (Pityriasis versicolor i seboroični dermatitis).

C 1000

C 1000 šumeće tablete - koriste se u stanjima u kojima postoji povećana potreba za vitaminom C

FIBRALGIN

Fibralgin tablete namijenjene za uklanjanje umjereno do srednje teških bolova različitog uzroka (glavobolja, zubobolja, bol nakon operacija ili ozljeda, bolne menstruacije, križobolja) te za snižavanje povišene tjelesne temperature.

FIBRALGIN C

Fibralgin C šumeće tablete namijenjene su za snižavanje povišene tjelesne temperature te za ublažavanje boli različitog porijekla u stanjima glavobolje, boli u području nekog živca, upale živca, gripoznih stanja, zubobolje kod odraslih i djece.

FIBRALGIN SIRUP

Fibralgin sirup namijenjen je za uklanjanje umjereno do srednje teških bolova različitog uzroka (glavobolja, zubobolja, bol nakon operacija ili ozljeda, bolne menstruacije, križobolja) te za snižavanje povišene tjelesne temperature.