SABMiller


SABMiller (South African Brewery Miller) je druga po veličini kompanija u proizvodnji piva u svijetu. U Europi proizvodi pivo u 17 pivovara u 8 zemalja (Češka, Mađarska, Italija, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Španjolska-Kanarski otoci, Nizozemska) i u svim tim zemljama je prva ili druga pivovara po tržišnom udjelu. SABMiller je prisutan na svim kontinentima, a proizvodi preko 200 pivskih brendova od kojih se svake minute svakog dana u godini popije više od 140 tisuća boca.
Atlantic distribuira tri njihova pivska branda- Pilsner Urquell, Kozel Premium i Kozel Dark, koje proizvodi pivovara Plzensky Prazdroj u Plzenu u Češkoj.
Pilsner Urquell svijetlo pivo je najpoznatije i najcjenjenije češko pivo u svijetu te prvo svjetsko zlatno pivo po kojem se zovu sva ostala pilsner piva. Originalnog je i prepoznatljivog punog okusa nepromijenjenog već više od 170 godina.
Kozel Premium svijetlo pivo višestruko je nagrađivano i najprodavanije češko pivo u svijetu.
Kozel Dark tamno pivo karakterizira karamelizirani tamni slad, meka čista voda iz vlastitih bunara, najkvalitetniji češki hmelj i specifični kvasac koji daju ovom pivu jedinstvenu rubin boju, slatki okus i pitkost zahvaljujući kojoj se cijeni u cijelom svijetu.

Pilsner Urquell: http://pilsnerurquell.com/

Kozel: http://www.kozelbeer.com/

TRŽIŠTA