Odgovornost prema zajednici


Društveno odgovorno poslovanje u svom širem smislu odrednica je djelovanja Atlantic Grupe. Kroz sponzorstva i donacije kompanija nastoji promovirati vrijednosti koje dijeli sa svojim društvenim okruženjem, a to su strast, odgovornost i rast. Pregršt je aktivnosti i potpora kojima je kompanija lani poduprla razne udruge, organizacije i akcije, a u pregledu donosimo dio njih (pregled aktivnosti prema Godišnjem izvješću 2017.godine)

SPORT

 • KK Cedevita
 • Planica ski jump
 • B2B utrka
 • KHL Medveščak
 • VK Jadran
 • KK Bosna
 • Street workout

KOŠARKA

Atlantic Grupa aktivno je uključena u promoviranje košarke kao važnog sporta od nacionalnog interesa dovođenjem sve boljih igrača i trenera. Ponosni smo sponzori Košarkaškog Kluba Bosna, a perjanica svih Atlanticovih sponzorstava nastavlja biti Košarkaški Klub Cedevita koji je  osvojio i četvrti uzastopni naslov prvaka Hrvatske. Ono što je posebno važno i na čemu se gradi uspjeh ovog projekta
je posebna podrška Atlantic Grupe u financiranju, organizaciji i upravljanju Košarkaške akademije kluba koja okuplja preko 1.000 djece. Klub i Akademija aktivno rade u 24 škole košarke u zagrebačkim osnovnim školama, osiguravajući tako budućnost ovog sporta jednako kao i mogućnost zdrave i korisne aktivnosti u slobodno vrijeme. Zahvaljujući sponzorstvu Atlantic Grupe, kao i naporima za okupljanjem dodatnih sponzora oko Košarkaškog Kluba Cedevite, Klub je danas jedna od najperspektivnijih momčadi u hrvatskoj i regionalnim ligama te redovni sudionik europskih natjecanja.

OSTALI SPORTOVI

Atlantic Grupa tradicionalno sponzorira Skijaški savez Slovenije – alpsku i nordijsku reprezentaciju, a već dugi niz godina i natjecanje u skijaškim skokovima na Planici, podržavajući rad uspješnih skijaša. Ipak, podrška skijanju ne završava nakon skijaškog kupa. Poseban Cocktin pokal, cjelogodišnji natjecateljski sustav omogućava mladim skijašima da skupljaju iskustvo i bruse svoju skijašku vještinu za nove pobjede.

KULTURA I ZNANJE

 • 23.Sarajevo film festival
 • Špancirfest u Varaždinu
 • LEAP Summit
 • Sea Star
 • Yammatovo
 • STEM revolucija
 • Exit festival

Atlantic Grupa je i u 2017. godini podržala 23. Sarajevo film festival (SFF) kao centralnu kulturnu manifestaciju u regiji, ne samo kao sponzor Festivala nego i kao partner posebnog festivalskog projekta Sarajevo Grad filma. Projekt se s jedne strane brine o budućnosti mladih profesionalaca, s druge strane o budućnosti regionalne filmske industrije. Posebnost ove godine bila je da su ljubitelji dobrih filmova
imali priliku jednim klikom osjetiti atmosferu i energiju Festivala, ali i zajedničkom projekcijom doprinijeti simboličnom povezivanju gradova cijele regije. Preko platforme www.svismomiizistogfilma.com, više od 2.280 filmoljubaca pogledalo je film „Druga strana nade” koji je ove godine otvorio Festival, prije čega je već osvojio Berlinale. Film se prenosio na spomenutoj mrežnoj stranici, istovremeno s drugom projekcijom filma uživo u Sarajevu, omogućujući svima koji su željeli, a nisu mogli biti na Festivalu, da to ostvare barem na 98 minuta iz udobnosti vlastita doma. Kampanja „Svi smo mi iz istog filma” ostvarile je odlične rezultate – samu stranicu posjetilo je čak 75.290 jedinstvenih korisnika, a popularnost među gledateljima doprinijela je tituli najveće gledanosti iz područja kulture na regionalnoj web platformi.
Atlantic Grupa je u 2017. godini podržala tzv. STEM revoluciju, najuspješniju dobrotvornu crowdfunding kampanju u Hrvatskoj koja za cilj ima podizanje digitalne pismenosti u hrvatskim školama. Na tim osnovama nastao je i projekt ProMikro, kojim je računalstvo i službeno uvedeno u osnovne škole. Konkretno, riječ je o donaciji Micro:bitova u više od 1000 obrazovnih ustanova – robota koji su posebni po tome što su izrazito jeftini, koriste se najmodernijim programerskim alatima, atraktivni su za upotrebu i s njima svako može programirati i stvarati kreativne projekte za doslovno 5 minuta. Ulaganje je to u budućnost i stvaranje komparativne prednosti naših školaraca u neminovno nadolazećim konkurentnim vremenima.

HUMANITARNE AKTIVNOSTI

 • Plastičnim čepovima do skupih lijekova
 • Crveni križ
 • Humanitarni koncerti
 • Pozitivni festival
 • Dijabetičko društvo Sisak

Zapošljavanje osoba s invaliditetom (ZOSI) projekt je kojim se Atlantic Grupa, među prvima u svom okruženju, uključila u proces koji uključuje pregled statusa i prilagođenosti radnih mjesta za potencijalno zapošljavanje osoba s invaliditetom pružajući im priliku ravnopravnog sudjelovanja u našoj profesionalnoj okolini. Atlantic Grupa je ovim projektom još jednom pokazala kako sudjeluje u projektima koji promoviraju, šire svijest i podižu razinu rasprave o pitanjima zapošljavanja osoba s invaliditetom. Ovo nije takav prvi projekt u kojem je Atlantic sudionik. Već godinama je partner Poslovnog dnevnika na projektu „Iskustvo zlata vrijedi” kojim svake godine omogućava praksu studentima s invaliditetom, pa je ovaj projekt samo logičan slijed s istim ciljevima i nastojanjima u Hrvatskoj, a s vremenom i u regiji.
Atlantic Grupa se u Srbiji pridružila akciji Marketing mreže pod nazivom #KampanjaNaDar, tako što je Banci hrane ustupila svoja tri billboarda da bi se javnosti uputio apel na uključivanje u borbu protiv gladi. U zasebnoj akciji Atlantic Grupa je Medicini rada Doma zdravlja Voždovac donirala dva klima uređaja, kako bi se olakšao rad ambulante u ljetnim mjesecima.


VALUE DAY

Šesti po redu Dan vrijednosti (Value Day) 2017. godine još jednom je premašio sva očekivanja i pokazao kako vrijedni Atlantikovci složnim timskim radom, neiscrpnom pozitivnom energijom, humanitarnim zalaganjem i velikom voljom ostavljaju pozitivan trag i žive svoje korporativne vrijednosti. Na više od 60 različitih aktivnosti u devet zemalja sudjelovalo je više od 1.300 Atlantikovaca koji su se strastveno,
kreativno i odgovorno trudili i pomagali lokalnim zajednicama, ali i jedni drugima kroz različite vidove pomoći, uređenje radnih lokacija, okoliša, sadnju biljaka, bojanja i čišćenja, te davanja krvi. Zbog toga je u okviru Osme međunarodne konferencije o društveno odgovornom poslovanju CSR Forum Srbija – Atlantic dobio nagradu za korporativno volontiranje. Nagrada za korporativno volontiranje uspostavljena je
2011. godine u suradnji s međunarodnim partnerima CSR Europe i BITC u sklopu obilježavanja europske godine volontiranja, kao dio šire inicijative koja je realizirana u 23 europske zemlje.

KONTAKTI

T +385 1 2413 900
F +385 1 2413 901
grupa@atlanticgrupa.com