Odgovornost prema zajednici


Atlantic Grupa je kao dio šire zajednice u kojoj funkcionira, svjesna važnosti i potrebe vlastitog utjecaja na unapređenje općih društvenih uvjeta, promocije pravih vrijednosti i u konačnici potrebe da dio vlastitog profita uloži u zajednicu. Osim donacijskih projekata u širokom spektru, značajna je i njezina sponzorska djelatnost, primarno kad je riječ o promociji sporta (gdje se najveća sredstva i angažman ulažu u podršku projektima kao što su KK Cedevita) te zdravog načina odrastanja i življenja. Atlantic Grupa aktivan je sudionik i organizator niza humanitarnih akcija, a sustavno se pomaže cijeli niz organizacija i udruženja koja se bave zaštitom i pomoći ugroženim socijalnim skupinama. (navedeni popis dio je ukupnog Atlanticovog djelovanja u zajednici u 2015. godini prema GI)

SPORT

 • KK Cedevita
 • Planica SKI JUMP
 • Giro d'Italia
 • Basket tour (turnir ulične košarke)
 • Skijaški savez Slovenije
 • Beo Basket
 • Hrvatski olimpijski odbor

KOŠARKA

Košarkaški klub Cedevita nastavlja biti perjanica Atlanticovih sponzorstava. Atlantic Grupa se aktivno uključila u promoviranje košarke kao važnog sporta od nacionalnog interesa dovođenjem sve boljih igrača i trenera, kao i u promociju robne marke Cedevita prema kojoj je preimenovan klub. Ono što je posebno važno i na čemu se gradi uspjeh ovog projekta je posebna podrška Atlantic Grupe u financiranju, organizaciji i upravljanju Košarkaške akademije kluba koja okuplja preko 1.000 djece. Klub i Akademija aktivno rade u 24 škole košarke u zagrebačkim osnovnim školama, osiguravajući tako budućnost ovog sporta jednako kao i mogućnost zdrave i korisne aktivnosti u slobodno vrijeme. Zahvaljujući sponzorstvu Atlantic Grupe, kao i naporima za okupljanjem dodatnih sponzora oko KK Cedevite, Klub je danas jedna od najperspektivnijih momčadi u hrvatskoj i regionalnim ligama, a značajne uspjehe ostvaruje i u Euroligi, prvenstveno ulaskom u TOP 16.

OSTALI SPORTOVI (BICIKLIZAM, SKIJANJE, EKSTREMNI SPORTOVI,WAKEBOARDING)

Društveno odgovorno djelovanje Atlantic Grupa shvaća kao princip koji prakticira u svim zemljama gdje je prisutna sa svojim poslovnim subjektima. Tako je značajna Atlanticova sponzorska djelatnost kroz brend sportske prehrane Multipower, ali i mnoge druge. Multipower je u 2015. godini, među ostalima, sudjelovao kao sponzor u sportovima kao što su biciklizam, triatlon, trčanje, ali i adrenalinskim sportovima. Značajno prisustvo ostvareno je u sponzorstvu utrke Giro d’Italia, a Multipower je lani bio i ponosni sponzor španjolskih triatlonaca Eneko Llanosa i Salete Castro. S brendovima Cockta, Cedevita, Argeta, Multipower, Smoki i Barcaffè, Atlantic Grupa već dugi niz godina podupire natjecanje u skijaškim skokovima na Planici. Također, Atlantic Grupa tradicionalno podupire i Skijaški savez Slovenije – alpsku i nordijsku reprezentaciju. Angažmanom kompanije kroz poticanje publike na podršku igračima, u svrhu ostvarenja što boljih sportskih rezultata, čime je pojačan interes medija za sportska događanja, učinjeni su i značajni napori u popularizaciji sporta u širokoj javnosti.

KULTURA I ZNANJE

 • Sarajevo film festival
 • Špancirfest u Varaždinu
 • Institut za inovacije
 • Beer Fest
 • Nisville Jazz Festival
 • Hrvatska Komora Dentalne Medicine
 • Film – Ti mene nosiš
 • High Five – Dani Teensa

Atlantic Grupa je i u 2015. godini podržala 21. Sarajevo film festival (SFF) kao centralnu kulturnu manifestaciju u regiji, ponovno ne samo kao sponzor Festivala nego i kao partner posebnog festivalskog projekta Sarajevo Grad filma. Riječ je o projektu koji mladim filmašima iz široko interpretirane regije pruža prvu priliku za rad u potpuno profesionalnim uvjetima. Projekt se s jedne strane brine o budućnosti mladih profesionalaca, s druge strane o budućnosti regionalne filmske industrije, a s treće o budućnosti festivala. U protekloj godini Atlantic je potpisao i ugovor o zlatnom partnerstvu s hrvatskim Institutom za inovacije za 2015. godinu. Osim podupiranja rada Instituta, unutar suradnje se omogućuje i niz edukacija za Atlanticove zaposlenike. S brendom Plidenta, Atlantic je potpomogao i rad Hrvatske komore dentalne medicine.

SOCIJALNO UGROŽENE SKUPINE

 • Crveni križ
 • Centar za nezbrinutu djecu nazorova
 • Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine
 • Klinički centar Srbije 

Atlantic Grupa je u 2015. godini osigurala pomoć Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj ulici u Zagrebu kojom je kupljen namještaj za male korisnike. U Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu Atlantic Grupa je također djelovala u nastojanju da se poboljša život kao i uvjeti smještaja i boravka djece lišene roditeljske skrbi. Humanitarna organizacija Reto – ima nade je prihvatila donaciju proizvoda u svrhu poboljšanja uvjeta smještaja i boravka štićenika – ovisnika o drogama i alkoholu. Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske i dalje provodi projekt „Plastičnim čepovima do skupih lijekova”, kojem je cilj od novca prikupljenog reciklažom čepova pomoći sufinanciranju nabave skupih lijekova za liječenje članova Udruge oboljelih. Atlanticov „Follow me” tim potaknuo je navedenu akciju na Atlanticovim lokacijama u Zagrebu i ostalim gradovima te je pozvao sve kolege da sudjeluju u ovoj, istovremeno humanitarnoj i ekološkoj inicijativi.

POMOĆ MIGRANTIMA

Atlantic Grupa je uslijed najveće migrantske krize u novijoj povijesti prepoznala tragediju koja ljude ostavlja nemoćnima te nastojala pomoći u nevolji. Prve aktivnosti započete su na području Republike Srbije gdje je osigurana donacija paketa pomoći u kojima su pored proizvoda iz portfelja Atlantic Grupe donirani i proizvodi iz distribucijskog poslovanja. Osim slatkiša i kave, humanitarni paket sadržavao je i negaziranu vodu i pelene kako bi zadovoljio najosnovnije potrebe majki s malom djecom. U Hrvatskoj je kompanija bila u izravnom kontaktu s Kriznim stožerom i Crvenim križem Republike Hrvatske u nastojanju da u skladu s vlastitim mogućnostima maksimalno pomogne poboljšati uvjete prihvata izbjeglica.

VALUE DAY

Sada već tradicionalno godišnje okupljanje zaposlenika Atlantic Grupe ujedinilo je rekordnih 1500 Atlantikovaca koji iz godine u godinu svojom pozitivnom energijom, složim timskim radom, humanitarnim zalaganjem i dobrim osjećajem u kolektivu ostavljaju pozitivan trag i  žive svoje korporativne vrijednosti. Tako se ove godine u sedam zemalja moglo vidjeti Atlantikovce kako kroz više od 60 različitih aktivnosti kreativno, odgovorno i strastveno pomažu lokalnim zajednicama, ali i jedni drugima kroz uređivanje radnih lokacija, sadnju biljaka, uređivanje okoliša, farbanje i čišćenje prostorija u domovima, azilima i školama te darivanje krvi. Neki zaposlenici su posjetili i bivše kolege u domovima za umirovljenike, neki su svoje kuharsko umijeće pokazali kuhajući za beskućnike, a dio Atlantikovaca je dan provelo na edukaciji kod svojih kolega iz proizvodnje gdje su iz prve ruke saznali kako se razvijaju, pakiraju i distribuiraju naši proizvodi. 2015. godine je posebnost bila ta da je bilo čak 28 „zelenih” aktivnosti, u sklopu projekta Atlantic Green – Opportunity to grow in harmony with nature, te je čak 600 Atlantikovaca odabralo svoj doprinos usmjeriti na neku od aktivnosti čija je nit vodilja bila očuvanje okoliša.

KONTAKTI

T +385 1 2413 900
F +385 1 2413 901
grupa@atlanticgrupa.com