Melem


Još od 1977. godine, kada je stvoren prema tajnoj recepturi, Melem je jedan od najpoznatijih hrvatskih proizvoda i najvjerniji čuvar kože u svakom trenutku. Uz nas je kad smo užurbani, kad uživamo u vremenu za sebe, brinemo se o svojem i zdravlju drugih. Melem je vjerni član kućanstva na kojeg se svatko može osloniti, a i pažljivo čuvana beauty tajna svake žene. 

Melem je brend koji pažljivo osluškuje potrebe svojih vjernih korisnika. Zahvaljujući tome, neprestano razvija i proširuje asortiman proizvoda. Vjerni korisnici tako danas mogu uživati u klasičnom Melemu, Melemu s esencijalnim uljima ruže, ružmarina, kadulje i lavande, sapunu, Melemu za tuširanje te suhom ulju. Široka paleta proizvoda zadržala je osnovnu formulaciju koja ne sadrži silikone ni kortikosteroide.

Melem je izvorni hrvatski proizvod, dio mnogih obitelji više od 40 godina.

Što možda niste znali

  • Melem se nanosi u vrlo malim količinama i u vrlo tankome sloju. Dovoljno je uzeti količinu veličine zrna riže. S jednim gramom Melema može se pet puta namazati površina kože veličine dlana i to ga čini cjenovno najpovoljnijom zaštitom kože.
  • Glavni aktivni sastojci u Melemu imaju dugu tradiciju uporabe u terapeutske svrhe, posebice u tzv. kućnoj medicini - poznato je da se pčelinji vosak koristio u medicini prije 2200 godina. Ljekovita svojstva ricinusova ulja bila su poznata još starim Egipćanima prije 3500 godina, a lanolin je još u prethistoriji štitio od hladnoće.
  • Melem je osvojio najviše vrhove na svijetu jer su ga u svojim naprtnjačama nosili neki od najpoznatijih hrvatskih i stranih alpinista. Naprimjer, 1993. godine Stipe Božić koristio je Melem pri osvajanju drugog najvišeg vrha na svijetu K-2, a Davor Rostuhar 2018. godine tijekom pješačenja od 1200 km do Južnog pola.
  • Malo je poznato da vrhunski hrvatski stilisti i manekenke Melem često koriste za skidanje šminke, kao i za oblikovanje frizura.
  • Ime „Melem“ može se čitati jednako i s lijeve i s desne strane, a dizajn je stiliziran prema glagoljaškim slovima.

ZDRAVLJE I NJEGA

PROIZVODI

MELEM CLASSIC

Vrhunska blagotvorna Melem formulacija pruža trenutan osjećaj ugode, njeguje i hrani kožu, ostavljajući je nježno mekom i glatkom. Odaberite Melem u kutijici, tubi ili sticku – kako bi uvijek bio pri ruci.

MELEM SAPUN

Sapun od prirodnih sastojaka namijenjen je njezi i čišćenju lica, tijela i ruku. Bogata i blaga formulacija s ricinusovim uljem i neodoljivim Melem mirisom nježno čisti ostavljajući osjećaj hidratizirane i zdrave kože. 

MELEM S ESENCIJALNIM ULJIMA

Nježna Melemova formula obogaćena esencijalnim uljima kadulje, ružmarina, lavande i ruže idealan je ritual njege kože koji će vas opustiti i osvježiti. Mediteranska ulja savršeno njeguju kožu kako bi ona bila hidratizirana i zaštićena, a ulje ruže Rosa damascena dodatno je čini zategnutijom, baršunastom i neodoljivo mirisnom.

MELEM SUHA ULJA

Kombinacija dragocjenih ulja koštice marelice, badema, masline i esencijalnog ulja ruže u Melem suhom ulju idealna je za brz i luksuzan učinak njege kože tijela, lica i vrhova kose. Diamond Glow suho ulje, osim što njeguje, koži daje i dijamantni sjaj.

MELEM ZA TUŠIRANJE

Svojom blagom pjenom nježno čisti kožu pod tušem i štiti je od isušivanja. Sadrži dragocjena prirodna ulja nevena, masline i ricinusa koja hrane i njeguju kožu, a dolazi i u kombinaciji s esencijalnim uljima lavande, ružmarina, kadulje i ruže.