Nadzorni odbor


Nadzorni odbor Atlantic Grupe profesionalno je tijelo koje ima sedam članova, istaknutih predstavnika akademske i poslovne zajednice te dioničara.

U sklopu Nadzornog odbora djeluju:

  • Komisija za reviziju- Franz Josef Flosbach, predsjednik /  Lada Tedeschi Fiorio, član / Marko Lesić, član
  • Komisija za imenovanje i nagrade-  Saša Pekeč, predsjednik / Zoran Sušanj, član  / Peter Elam Håkansson, član
  • Komisija za korporativno upravljanje- Siniša Petrović, predsjednik / Nina Tepeš, članica

Poslovnik o radu Nadzornog odbora možete pronaći ovdje.
Poslovnik o radu Odbora za investicije možete pronaći ovdje.

ORGANIZACIJSKA STRUKTURA

Zdenko Adrović

Predsjednik

Zdenko Adrović, jedan od vodećih stručnjaka u hrvatskoj financijskoj industriji, direktor je te jedan od osnivača Hrvatske udurge banaka. Od 1996. do 2014. godine obnašao je funkciju predsjednika Uprave Raiffeisenbank Austria d.d. Prethodno je bio izvršni potpredsjednik za riznicu i likvidnost u PBZ-u, gdje je radio i kao direktor sektora investicijskog bankarstva te zamjenik predsjednika Uprave. Od 2017. je član Odbora za financije i državni proračun Hrvastkog sabora. Od 2008. do 2016. bio je član je Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca, dok je u periodu od 2004. do 2013. bio član Upravnog odbora HGK. Od 1999. do 2006. bio je i član Nadzornog odbora Plive d.d. Diplomirao je Ekonomiju na Fakultetu za vanjsku trgovinu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je pohađao i poslijediplomski studij iz područja korporativnih financija.


Lada Tedeschi Fiorio

Zamjenica predsjednika

Lada Tedeschi Fiorio karijeru u Atlanticu započinje 1997. godine na mjestu zamjenice direktora Financija. Kao potpredsjednica za poslovni razvoj imala je važnu ulogu u pregovorima s potencijalnim ulagačima tijekom različitih Atlanticovih akvizicija te u postupku inicijalne javne ponude 2007. godine. Transformacijom Atlantic Grupe u dioničko društvo, imenovana je Zamjenikom predsjednika Nadzornog odbora te također danas vodi Odbor za investicije. Prije dolaska u Atlantic poslovna iskustva stjecala je u multinacionalnim kompanijama Wrigley u Njemačkoj i Mars Masterfood u Ujedinjenom Kraljevstvu, Nizozemskoj, Poljskoj i UAE. Diplomirala je ekonomiju na Universita' commerciale L. Bocconi u Milanu, a usavršavala se na London Business School.


Lars Peter Elam Håkansson

Član

Kao Predsjednik Uprave te glavni upravitelj imovinom vodi investicijske timove East Capitala zadužene za regije Istočna Europa i Azija. Ustanovio je investicijsku filozofiju i strategiju East Capitala kojim još uvijek upravlja. Pet puta je bio nagrađen za najboljeg fond menadžera od strane Morningstara te od strane najvećeg švedskog financijskog dnevnika Dagens Industri. Predsjednik je Uprave švedske glazbene kuće slavnih, član Uprave Bonnier Business Press-a i švedskog Inter Peace-a. Prije osnivanja East Capitala bio je na vodećim pozicijama u kompaniji Enskilda Securities u Londonu, Parizu i Stockholmu – gdje mu je zadnja pozicija bila na čelu odjela za upravljanje kapitalom te odjela analiza na globalnoj razini. Peter je studirao na štokholmskoj školi ekonomije te na l‘EDHEC u Lilleu.


Franz-Josef Flosbach

Član

Franz-Josef Flosbach je stekao diplomu industrijskog inženjera na Tehničkom fakultetu u Darmstadtu 1973. godine. Većinu svog radnog vijeka, od 1975. godine, proveo u njemačkoj razvojnoj banci DEG.  Obnašao je više izvršnih funkcija, a njegove su dužnosti obuhvaćale: reviziju korporativnog upravljanja, poslovno planiranje i kontroling , razvoj poslovanja, konzultantske poslove itd. Prije karijere u DEG-u, radio je kao stariji savjetnik u kompaniji Treuhand-Vereinigung AG/Coopers&Lybrand GmbH, današnjem PwC-u, s posebnim fokusom na aktivnosti spajanja i preuzimanja. Od 2013. godine je u mirovini, a trenutno je član pet nadzornih odbora, tri komisije za reviziju te jedne komisije za rizike u pet renomiranih kompanija u regiji.


Saša Pekeč

Član

Saša Pekeč je izvanredni profesor na Fuqua School of Business Sveučilišta Duke. Ekspert je iz područja managerskog odlučivanja u kompleksnim kompetitivnim okruženjima te autor radova u vodećim akademskim časopisima iz menadžerskih znanosti, kao i radova iz područja ekonomije, matematike i psihologije. Konzultantska iskustva Saše Pekeča uključuju bankarsku, internet, farmaceutsku, prodajnu i telekomunikacijsku industriju. U periodu od 2010. do 2015. bio je član Savjeta za gospodarstvo Predsjednika Republike. Doktorirao je na sveučilištu Rutgers, a diplomirao na Sveučilištu u Zagrebu.


Siniša Petrović

Član

Siniša Petrović profesor je na Katedri za trgovačko pravo i pravo društava na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 1995. godine je bio poseban izaslanik delegacije Republike Hrvatske i član delegacije Republike Hrvatske na međunarodnoj mirovnoj konferenciji o Bosni i Hercegovini u Daytonu. Bio je potpredsjednik Savjeta za zaštitu tržišnog natjecanja te predstavnik Republike Hrvatske u Komisiji za arbitražu Međunarodne trgovačke komore. Autor je široke stručne literature te je sudjelovao u izradi hrvatskih propisa s područja trgovačkih društava, tržišnog natjecanja, prometa nekretnina, privatizacije, sporta i sprečavanja sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti. Bio je član Pregovaračke skupine za vođenje pregovora o pristupanju Hrvatske Europskoj Uniji. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu.


Jean Louis Yvon Gourbin

član

Jean Louis Yvon Gourbin ima bogato poslovno iskustvo koje je stekao kroz 40 godina rada na rukovodećim funkcijama u kompanijama u industriji robe široke potrošnje i sektoru poljoprivredne robe u Europi, Sjevernoj Americi, Latinskoj Americi, u azijsko-pacifičkoj regiji, Bliskom istoku i Subsaharskoj Africi. Veći dio svoje karijere - više od 15 godina, proveo je u kompaniji Kellogg. Karijeru je gradio i u Kronenbourgu, vodećoj kompaniji za proizvodnju piva, La Maison du Café-u, kompaniji za mljevenu kavu, Ralston Purini za proizvodnju hrane za kućne ljubimce, Danone Grupi, Bunge-u za trgovinu poljoprivrednim proizvodima. Od 2012. godine je u mirovini. U 2016. postao je partner švicarske televizije s ciljem izrade programa promicanja mladih švicarskih poduzetnika. Završio je poslijediplomski studij ekonomije na sorbonskom sveučilištu.