TRŽIŠTA


Atlantic Grupa je hrvatska multinacionalna kompanija s tvrtkama i predstavništvima u 8 zemalja, koja svoje proizvode izvozi na više od 40 tržišta diljem svijeta. Nakon Hrvatske najvažnija su tržišta Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija i Crna Gora, te Makedonija. Na tržištima gdje nije prisutna s vlastitim operativnim kompanijama, Atlantic Grupa je razvila partnerske odnose s regionalnim i nacionalnim distributerima.

ATLANTIC GRUPA U NJEMAČKOJ

Atlantic Grupa je na njemačkom tržištu prisutna s kompanijom Tripoint, koja podržava brend Multipower, približavajući ga premium segmentu, te obuhvaća  marketing, prodaju i inovacije proizvodnog portfelja sportske prehrane.

Na ovom se tržištu, u Frankfurtu, nalazi i distribucijska kompanija Atlantic Brands GmbH, osnovana krajem 2015. godine. Kompanija se bavi distribucijom brandova Atlantic Grupe s najvećim međunarodnim potencijalom, kao što su Argeta, Multipower, Donat Mg, Cedevita i Bakina tajna. Atlantic Brands se fokusira na klasični maloprodajni kanal s posebno oformljenim timovima posvećenim specijalnim distribucijskim kanalima, uključujući sportski i etno kanal, a interno je integrirano funkcija operativnog upravljanja robnim markama.